Jenga

Jenga 1.7.1

Breng je toren naar grote hoogtes

Het was nogal een uitdaging voor ontwikkelaar Natural Motion: de magie van het populaire puzzelspel Jenga overbrengen naar mobiele telefoons. Het is echter verrassend goed gelukt en de nieuwe gameplay-mogelijkheden geven het spel net dat beetje extra.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Verschillende spelmodi
  • Realistische graphics
  • Speel met vrienden of vreemden
  • Eenvoudig te leren

TEGEN

  • Geen meldingen
  • Een paar bugs

Uitmuntend
8

Het was nogal een uitdaging voor ontwikkelaar Natural Motion: de magie van het populaire puzzelspel Jenga overbrengen naar mobiele telefoons. Het is echter verrassend goed gelukt en de nieuwe gameplay-mogelijkheden geven het spel net dat beetje extra.

Word een Jenga-meester

Er zijn vier spelmodi: classic, arcade, pass n play en online. Classic is het gewoon het oude vertrouwde Jenga: haal een blokje uit de toren en leg deze bovenop. De arcade-modus voegt wat extra elementen toe, zoals verschillende kleuren blokken, een tijdslimiet en extra punten voor snelheid of een rij van dezelfde kleuren. Ook kan je boosters verdienen, zoals extra tijd of de toren resetten. 

Bij pass n play speel je samen met een vriend en via de online-optie speel je online met vrienden of onbekenden.

Het spel bestaat uit verschillende scenario's en hoe hoe hoger je toren wordt, hoe meer je er vrij speelt. Je verdient XP door hoog te bouwen en zo krijg je steeds meer skills - van "apprentice" tot "grand axe master". Ook zie je hoe je het doet in vergelijking met andere spelers op het scorebord.

Precisie

Jenga is gemakkelijk te leren, zelfs als je het spel nog nooit in het echt hebt gespeeld. Je duwt de stukken voorzichtig uit de toren, of sleept ze eruit en zet ze vervolgens bovenop. Erg simpel, maar het is ook erg gemakkelijk om per ongeluk een ander blok te pakken als je niet heel precies bent.

Als je een blok kiest, laat het spel je weten of het makkelijk (wit), gemiddeld (roze) of moeilijk (rood) te verwijderen is. Het zou fijn zijn als je deze functie uit kan zetten voor een extra uitdaging, maar toch blijft het een behoorlijke uitdaging om de blokken te verwijderen. Je moet erg oppassen om de balans van de toren niet verstoren, net als bij het echte Jenga. Het duurt even voor je weet hoe precies je moet zijn, maar de leercurve is niet erg hoog.

Er zijn natuurlijk ook een paar minpuntjes. Als eerste krijg je geen melding als je online speelt, dus je weet nooit wanneer je aan de beurt bent. Online spelen gaat ook niet supersnel, trek gerust twee dagen voor een spel uit. Soms loopt het spel vast en kun je geen ander blok selecteren. Er is nog geen exit-knop, maar gelukkig kun je het spel wel verlaten door op de home-knop te drukken.

Realistische gameplay

Door de 3D graphics ziet Jenga er erg realistisch uit, maar de verschillende achtergronden voegen weinig toe. De gekleurde blokken in de arcademodus zijn een leuk extraatje.

Bijna net zo goed als het echte spel

Fans van Jenga zullen zeker niet teleurgesteld zijn door deze versie. Het is erg realistisch en vereist dezelfde precisie als het echte spel. Een paar verbeteringen zouden deze app-versie helemaal af maken, maar de arcade-modus en de mogelijkheid om tegen vrienden of vreemden te spelen geven de Jenga-app de noodzakelijke extra dimensie.

Meeste downloads Puzzels voor iphone

Meer
Jenga

Download

Jenga 1.7.1

Beoordelingen about Jenga